torstai 22. joulukuuta 2011

kauneudenhoitoa ja kestovaippoja

Esikoinen oli yökylässä tätinsä luona ja minulle jäi aikaa laittaa itseni joulu-kuntoon. Täällä lähes kaikki naiset hoidattavat jalat ja kynnet viikottain kauneudenhoitolassa ja lähdin vovón suosittelemaan hoitolaan kotini lähellä. Jalkoihin ja kynsiin kiinnitetään myös paljon huomiota, varsinkin kun sandaalikeli on ympärivuotinen. 
Aikoja oli kuulemma vaikea saada näin joulun alla, mutta yritin vain putkahtaa brasilialaiseen tapaan paikalle ja katsoa onnistuuko hoito!

 Yksi asiakas oli juuri jättänyt tulematta ja vartin odottelun jälkeen aloitimme jalka- ja käsihoidot. 

 Maisema tuolista kadulle.

 Ja hetken jutustelun jälkeen hoitolassa jo tiedettiin, kuka on meidän vovó!


 Vauva nukahti mukavasti rattaisiin.


 Mutta heräsi äkeän nälkäisenä juuri, kun käsiäni hoidettiin. Onneksi kampaaja oli asiakasta vailla ja syötti vauvan puolestani - kaivoi laukustani tarvikkeet ja lattoi omenasosetta suuhun. Mainitsin ettei tällaista voisi koskaan tapahtua Suomessa, johon kampaaja kommentoi, ettei ole kyllä hirveän yleistä Brasiliassakaan!!

 Lopulta tuli valmista ja aikaa meni tasan 2h, hinta oli 15$ (realia)! Täällä hoitoon kuuluu kylvetys, kovettumien- ja kynsinauhojen poisto, viilaus ja lakkaus. Tunne on kyllä ihanan "puhdas" sen jälkeen. 
Koska olin käynyt edellisen kerran hoidattamassa jalkani ja kynteni kaksi vuotta sitten, jatkamme hoitoa viikon päästä uudelleen - oli sen verran huonossa kunnossa, varsinkin jalat :) Aattoaamuksi varastin hiusten föönauksen ja esikoisen kampaaja-ajan.

Kauneudenhoitolassa sain myös ohjeet kestovaippailuun (Brasiliassa käytetään paljon harsovaippoja) - miten yhdistää kylmällä pesevä pesukone ja pesula. Pesula nimittäin ei pese kakkavaippoja, mutta tekee steriloivan pesun. Sitten pujahti ensimmäinen kestovaippa vauvalle ja vaippailuun palaan myöhemmin uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti