keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Oscar Niemeyer osa II

 Kurvataan ensin kuitenkin presidentinlinnaan ja presidentin viralliseen asuinpaikkaan. Palácio da Alvorada sijaitsee lentokoneen asemakaavan rungon ulkopuolella. Kerran luin toimittajan kertomuksen presidentinlinnasta ja hän kertoi, että sisustus on edelleen suurimmaksi osaksi 60-luvulta. Tuntui kuin astuisi ajassa taaksepäin, hän kirjoitti. Olisipa mielenkiintoista päästä sisällä linnaan!

 Sitten runkoon ja Oscar Niemeyerin suunnittelemiin rakennuksiin: Kansalliskirjasto.

Museu Nacional Honestino Guimarães rakennettiin vuonna 2006, kun Oscar Niemeyer juhli 99-vuotis syntymäpäiväänsä. Ministeriöiden esplanadi. Ministeriöt sijaitsevat vieri vieressä rungon reunoilla ja jokainen ministeriö on samanlainen. Palácio Itamary (toimi aluksi ulkoasianministeriönä, mutta tänäpäivänä on osa ministeriöitä)

 Palácio da Justiça - oikeustalo

 Palácio Itamary ja Palácio da Justiça sijaitsevat vastakkain.

Palácio Itamary sijaitsee ministeriöiden esplanadin päässä.
 

 Arkkitehtuurissa on käytetty paljon vettä, altaita ja putouksia rakennusten edessä.

 Palácio da Justiça ja takana ministeriöiden esplanadin viimeinen ministeriö.

 Palácio Itamary

 Praca dos tres poderes (Kolmen vallan aukio) on suuri avoin tila (120 x 220 metriä) kolmen monumentaalisen rakennuksen keskellä. Kolme rakennusta edustavat kolmea hallinnonalaa: Presidentinlinna, Korkein oikeus (Supremo Tribunal Federal) ja kansalinen kongressi (tästä kuvia jo aikaisemmin blogissani).


Palácio do Planalto (Presidentinlinna)
Löysin netistä kiinnostavan artikkelin Brasílian kaupungista. Artikkeli löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti