lauantai 24. syyskuuta 2011

Sitomalla uudet kirjat syksyyn!

“Tee oma kuvapäiväkirjasi” on suunnittelemani kurssi Helsingin työväenopistoon. Kurssilla sidotaan oma kuvapäiväkirja ja tehdään piirustus- ja maalausharjoituksia, jotka inspiroivat oman kuvapäiväkirjan pitämiseen. Syksyn kurssilleni jouduin hankkimaan sijaisen, mutta sitominen kiehtoo silti.

Sidoin itselleni ison kuvapäiväkirjan ja neliönmallisen muistikirjan (pitkulaiset kirjat syntyivät neliönmallisen kirjan jämäpapereista). Kirjat on kivoja ja kuvapäiväkirjoja onkin minulle jo kertynyt iso kasa. Kuvapäiväkirjani ovat henkilökohtaisia, mutta niitä voi näyttää muillekin - jos niissä on tekstejä, ovat ne suunnitelmia, tarinoita tai vain kirjainharjoituksia. 
Muistikirja on minulle eräänlainen kuvapäiväkirjan ja kalenterin välimuoto. Siihen kirjaan henkilökohtaisempia asioita, mutta paperi on paksumpaa, joten piirustus tai maalauskin onnistuu tarvittaessa väliin. Tykkään myös tehdä muistiinpanoja erivärisillä kynillä, jotka kalenterin ohuella paperilla menevätkin heti läpi. 


Paperin sitomisen jälkeen voi suunnitella kansia. 
Kirjoissani käytin kesälaukun jämäpaloja 
- ihania Amy Butlerin kukkakankaita!


Kansipahvissa käytän vanhojen paperilehtiöiden taustapahveja (konepahvia) ja paperilehtiön kansipaperia.

Sisäkansipaperin valinta.

Ja sisäkansipaperin leikkaus 
- ruma vihreä leikkuualusta helpottaa kaikkea leikkaamista ja mittaamista!

Hyvältä näyttää!


Uudet kirjat, joissa on laadukasta paperia - nyt vain kynät esiin!
 Kirjansitomiseen palaan varmasti blogissani myöhemmin uudelleen!

3 kommenttia:

 1. Oi! Juuri yksi päivä harmittelin, että olen unohtanut kirjansidonnan jalon taidon, jonka joskus opiskeluaikana opin. Ihania kirjoja teit! Muuten blogisi tekstit jostain syystä näkyvät meidän koneella aina superpienellä. Mistähän johtuu, mietin?

  VastaaPoista
 2. Kirjansidonta on ihanaa, kannattaa viritellä vanhoja muistoja! fontit näyttivät megapieniltä siskoni läppäriltä ja luulin, että se johtui pienestä näytöstä. omalla koneellani kaikki fontit näkyvät tosi hyvin. kuitenkin kaksi muutakin lukijaa on juuri valitellut samaa asiaa... nyt muutin fonttikoon normaaliksi. toivottavasti näkyy paremmin :)
  ps. yksi kaveri kommentoi kyllä ensin, että "tarvitsen ehkä itselleni lukulasit, mutta... ;)

  VastaaPoista
 3. hehee, palanen tuttua apila-tapettia vilahtaa kuvissa! hienoja kirjoja oot tehnyt, varsinkin noi pitkulat on hauskoja.
  tsekkaa muuten myös sun kotisivun linkki - sillä pääsee takaisin sun blogiin eikä kotisivulle ;)

  VastaaPoista