Banaanikakku
Täyte:
6 haarukalla murskattua banaania
1 rl kanelia
1/2 tölkkiä konsendoitua maitoa
2 rl sokeria (mieluiten luomu raakaruokosokeria)
Sekoita täytteeseen tulevat ainekset keskenään.
Taikina:
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja (mieluiten luomu täysjyvävehnäjauhoja) (*
1 1/2 dl öljyä (mieluiten luomu kylmäpuristettua rypsiöljyä)
1 tl leivinjauhetta (**
1 1/2 dl maitoa
1/2 tölkkiä konsendoitua maitoa
Sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimella kunnes seos on mukavan kuohkeaa.
Kaada ainekset voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan siten, että ensin puolet taikinasta ja sen päälle puolet täytteesta. Sitten kaada loput taikinasta ja päälle loput täytteestä.
Uuni 175´ ja 40min
*) brasilialaisen ohjeen mukaan jauhoja laitetaan vain 1,5 dl.
**) brasilialaisen ohjeen mukaan leivinjauhetta laitetaan 1rl
Vinkki: Konsendoitua maitoa saa S-marketeista
Kakun kanssa tarjolla açaí -vitamina (smoothie). Açaí on superfoodia, jonka kanssa voi sekoittaa vitaminaksi vaikka mitä. Itse sekoitan banaania, mansikoita, mustikoita, mysliä, jogurttia tai jäätelöä ja joskus veden tilalla appelsiinimehua. Suosittelen! Brasilialaisia elintarvikkeita voi ostaa täältä ja Açaí löytyy pakasteista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti