keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Taguatinga - Brasílian satelliittikaupunki

Brasília suunniteltiin siten, että sen ympärille rakennettiin useita satelliittikaupunkeja. Mahtava arkkitehtuurinen idea oli, että ihmiset sitten matkustavat linja-autoissa lentokoneen runkoon (keskustaan) töihin ja siksi rungon keskellä on linja-autoasema. Kuitenkaan tämä suunnitelma ei tietenkään toiminut - samoin kuin kaikki muukin arkkitehtuurinen unelma-ajattelu 1960-luvulla! Autobaanat ja liikenneruuhkat täyttävät kaupungin, autoilu on muotia ja autoja ostetaan koko ajan enemmän, kun keskiluokka Brasiliassa vaurastuu. Niin kuin kuvasta valitettavasti näkyy, mekin liikumme autolla paljon!

 Matkalla ohitimme yhden Brasílian pienistä faveloista (slummeista), joita tännekin on muodostunut. Kuitenkaan ne eivät ole mitään verrattuna muihin Brasilian suurkaupungin faveloihin. Taguatingassa on paljon pieniä putiikkeja. Täältä hankin itselleni yleensä korumateriaalit, neuletarvikkeet, kankaita, pyyhkeitä ja tekstiilejä, mutta suurinosa putiikeista on täynnä Made in China muovikrääsää.


 Yleisimmin Brasiliassa ruoka punnitaan ja maksetaan painon mukaan. Viimeisenä valitaan lihat tiskistä, joissa työntekijät paistavat ja pilkkovat lihaa.

 Tuoremehuja on paljon mistä valita ja hinta on sama kuin limonaadilla!

 Laareista valitaan ruokaa ennen punnitusta. Salaattien vieressä on aina myös hedelmiä.


 Lounaan jälkeen taas jaksaa kierrellä putiikeissa!
 Kotimatkalla pysähdyimme tienvarteen juomaan kookosvettä (1$ / kookos ja se leikataan ostettaessa). Kookosvesi on parantanut minut kerran vatsataudin jälkeisestä kamalasta päänsärystä ja huimauksesta, ja se kyllä virkistää mieltäkin! Kookosvesi on myös hyväksi iholle. Ihan mahtava juttu, yksi Brasilian parhaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti